Το όραμά μας, για τη δημιουργία Ναυταθλητικού κέντρου.

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Νέων Παλατίων & ευρύτερης περιοχής ΩΡΩΠΟΥ, δραστηριοποιείται στο χώρο της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ  στον Ωρωπό από το 1993.

Τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του, η οποία απέδωσε καρπούς, μιας και ο όμιλός μας, κατέκτησε σημαντικές επιτυχίες Πανελλήνιας εμβέλειας και πλέον συγκαταλέγεται στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας.

 Η προσπάθεια αυτή, θέλουμε να έχει συνέχεια. Να αναδείξει τον Ωρωπό στη χώρα μας, ως έναν τόπο ναυταθλητικών δραστηριοτήτων μιας και οι καιρικές συνθήκες, λόγω των θερμικών ανέμων που επικρατούν στη περιοχή, τον καθιστούν σε έναν από τους κορυφαίους τόπους για αγωνιστική ιστιοπλοΐα.

Ο Ναυταθλητισμός, κάθε χρόνο  προσφέρει στη χώρα μας, ένα σημαντικό ποσοστό εσόδων. Ως εκ τούτου, το όραμά μας για την ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού είναι να αναδειχθεί ως ένας προορισμός, όπου ιστιοπλόοι από όλη τη χώρα, να βρίσκουν πέρα από τις ιδανικές καιρικές συνθήκες και όλα εκείνα που χρειάζονται για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Μέσα από τη διοργάνωση Πανελληνίων, Βαλκανικών & διεθνών αγώνων και προπονητικών camp, κερδισμένος πάνω από όλα θα είναι ο τόπος μας.

Τα τελευταία χρόνια, με το μεράκι, την επιμονή και την υπομονή μας πετύχαμε πολλά. Μπορούμε και περισσότερα. Μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε.

Αυτό είναι το όραμά μας, για τον τόπο μας και τα παιδιά μας…

Σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται, ίσως σκεφτούν κάποιοι πως «ανοίγουμε τα πανιά μας», για μεγαλεπήβολα σχέδια…

Εμείς υποστηρίζουμε, ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδείξουμε πρωτίστως σε εμάς τους ίδιους, ότι το ¨καλό κομμάτι του εαυτού μας¨, μπορεί να βρει σε αυτόν εδώ τον τόπο «έδαφος» να εκφραστεί και να ευδοκιμήσει.

Με τη παραχώρηση του χώρου του πρώην εστιατορίου «GAVAS», μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για την υλοποίηση του οράματός μας, προς το συμφέρον όλης της περιοχής.

Ζητούμε λοιπόν την παραχώρηση του, ώστε ο τόπος μας με τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ναυταθλητικού κέντρου, εκτός από τους αθλητές να προσελκύσει χορηγούς, επενδυτές και επισκέπτες, βάζοντας τον Ωρωπό στο χάρτη του Ναυταθλητισμού.

Η ύπαρξη Ναυταθλητικών κέντρων , όπου αυτά υπάρχουν, εκτός των οικονομικών αντικρισμάτων για τον τόπο, αναβαθμίζουν το περιβάλλον και κοσμούν την περιοχή.

Πιστεύουμε πως υπάρχουν ακόμα ζωντανές στον τόπο μας, οι έννοιες φιλότιμο, αγάπη για τον τόπο μας και η συναδελφικότητα και σε αυτό που οικοδομούμε μόνο τέτοιες έννοιες μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Ελπίζουμε να αφήσουμε πίσω μας, ένα έργο για το οποίο όλοι θα είναι περήφανοι μια ημέρα…

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο